Det händer i Värnamo

VÄRNAMO NYHETS- och ANNONSORGAN lämnar tidning i fullformat och rättar in sig i tabloidledet. Vad som är vunnet med det, mer än ekonomisk samkörning med andra avisor i samma format, övergår mitt vetande. Vår värde chefredaktör antyder försynt att problemen vid frukostbordet nu är över med det nättare formatet, men detta har då aldrig vållat mig bekymmer. Tvärt om kommer idén med bara 2-3 artiklar per uppslag att framtvinga kanske 4-6 gånger mer bläddrande, vilket är det verkliga störningsmomentet i ett behagligt tidningsläsande. Vidden, inget problem eftersom fullformatet är så mycket vikvänligare. Antagligen blir häftet häftat också, med små vassa klammers som stör vid rivning till tändmaterial i pannan eller till papier-maché för såna som jag (de måste avlägsnas noggrant, en och en).
Jag hävdar att innehållet i ett tryckt nyhetsorgan är det väsentliga, men undfallenhet är ingen dygd och anpasslighet ska ha goda skäl. Kanske har Värnamo Nyheter det? Gäller det att spara på utgifter för att kunna fortsätta bevaka och rapportera om vårt närområde, ja då må det väl vara hänt.

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *