G som i Gemini

3g33

Gemini (Tvillingarna).

EN BRA DAG ur vädersynpunkt. Men jag tycker inte att jag avancerat tillräckligt med projektet. Min optimism om att kunna hålla schemat, har bytts till pessimism. Jag kommer ju ingen vart!  Mindre bra – eller i alla fall olägligt är ett brådskande frilansjobb som damp in. Jag har ju aldrig lärt mig att säga nej och inkomst behövs ju för all del alltid.

Slipverktygen har gått varma och jag med. El, tryckluft och små nätta slipmaskiner i all ära, men det optimala redskapet för att komma åt i trånga utrymmen saknas. Saknas gör också en ordentlig slipmus – en som håller!
Tre ”slipmöss” förbrukade jag i ett tidigare arbete. sedan tappade jag tilltron till dessa hyfsat billiga, men ack så kortlivade. Handslipat borde vara det bästa, men faktum är att maskiner slipar bättre, ruggar inte upp fibrerna lika mycket. Det är väl hastigheten det hänger på, antar jag. När man handslipar papier-maché ska man välja fingradiga slippapper, så får man slätare resultat. Fast det blir ju å andra sidan arbetsammare och man måste byta papper oftare.
Ja, Gemini blir namnet på skapelsen. Systrar eller tvillingsjälar – förbundna och förenade, i hjärta och ande. Flätan tänkte jag ska förtydliga det som kan ta sig subtilare uttryck – ifall det här blir färdigt någon gång.

Redaktören

Redaktören

 

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

3 svar på G som i Gemini

 1. Redaktören skriver:

  Tack för länktipsen, Bibbi. I och för sig har jag min gamla ”Dremel”, som fortfarande snurrar. Den har gått så länge att den börjar bli lite trött, men än så länge är den en ovärderlig partner i arbetet!
  Fast allra helst skulle jag vilja ha en ”slipmus” – men en som håller mer än 8-10 timmar (en av mina förbrukade dylika höll i knappt tre). Det här nätta apparaterna som slipar plant, fast med liten slipyta, gör precis det jobbet jag vill ha hjälp med. B&D’s modell har dessutom en påmonterbar tunga, som ökar åtkomsten betydligt. Men vad hjälper det när de lägger av? Den oscillerande slipplattan sitter bara fast med fyra tunna plastben (http://www.inkspots.se/2011/06/om-livslangden-pa-moss/) och var och en kan ju förstå att dessa inte håller för ”riktigt” arbete – till och med jag, numera. ;)

 2. Bibbi Bergkvist skriver:

  Hej Ronny!
  Kanske den här slipmaskinen är intressant?
  http://fyndiq.se/hemmet/bygg-verktyg/109479-sliphobbymaskin/
  Jag har en och har haft stor användning av den. Borren är kanske för klena till din skulptur…men det går säkert att limma på slippapper på borr-spetsarna!
  Ha det gott!
  Bibbi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *