Lessebo

akvarellEN KVÄLLSSESSION med vattenfärgerna. Schubert på radion, för övrigt tyst och stilla. Perfekt avkoppling. Undrar varför jag inte gör det här oftare – jag borde öva mer.
För kanske trettio år sen hittade jag mitt favoritpapper. Inget snobbigt utländskt, utan handgjort från Lessebo. Det är exklusivt och förnämligt ändå och det har gått väl ihop med mitt kynne och målarsätt. Suger precis lagom, för det mesta (det kan variera eftersom det görs för hand). Som anställd tecknare köpte jag ett rejält lager, något som jag har glädje av än idag fast det är mer än 10 år sedan. Nu är jag inte ens säker på att Handpappersbruket i Lessebo finns kvar. Hoppas det, för jag tror knappt att lagret räcker livet ut – med tanke på att jag mår ganska bra.

Redaktören

Redaktören

 

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *