Ljus i septembernatten

DEN ÖLÄNDSKA KONSTNATTEN och skördefesten är över för denna gång. Hoppas du var där och att du hittade de intressanta ”hållplatserna”. Att Öland fortfarande flyter är nästan förvånade, så mycket människor och trafik som trängdes på ön. Förutom utbudet av ätliga substanser var evenemanget naturligtvis också en generös traktering för öga och sinne.

sb2

”Tribunal”. En av fyra skulpturinstallationer av Stefan Bennedahl.

Att man öppnar upp sina ateljéer, ofta tillsammans med inbjudna kolleger och medkreatörer ger ett ofantligt utbud. Mer än någon förmodligen orkar med. Men det gör ju inget så länge man inte vet vad man missar. Redaktören hann inte med mycket alls, eftersom det fanns den egna stationen att passa. Men det var roligt och det är ju alltid nyttigt att få lite kontakt med publiken och därigenom lite återmatning.
Men ett ofta förekommande fel som många konstnärer gör sig skyldiga till, är att inte lägga någon vikt vid exponeringen. Det får bli som det blir. Det är ofta svårt att veta var och på vad man ska titta; vad som är konsten och vad som är inredning/rekvisita. Problemet blir inte mindre vid större besökarantal. Några var föredömliga förstås och hade tillrättalagt för ett bekvämt och behagligt ”konstintag”.

En festlig tilldragelse är i alla händelser Konstnatten på Öland; festlig och lite annorlunda.

Redaktören

Redaktören

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ljus i septembernatten

 1. Redaktören skriver:

  Ingrid. Det känner jag mig bara hedrad av. :)

  Just vår ”grupp” (gårdens ägarinna och så vi fem från Värnamo) höll till i Beteby, lite söder om Mörbylånga. Det blir en ny satsning nästa år – men om jag orkar/hinner vara med får vi se. Det var kyligt, men roligt.
  Ronny

 2. Musikanta skriver:

  OS. Jag har lagt till dig i min blogglista. Hoppas att du inte har något emot det.
  I

 3. Musikanta skriver:

  Jag ser i ett annat inlägg att det här ägde rum på södra Öland.
  Ingrid

 4. Musikanta skriver:

  Öland är rätt stort. Var tilldrog sig det här? Jag är ofta på Öland eftersom min yngsta dotter med familj har ett sommarhus nära Löttorp. Så om det blir något besök på skördefesten till ett annat år blir det i de omgivningarna.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *