Valthorn

JAG GILLAR DET HÄR KLIPPET. Kanske för att det på något sätt gör mig lika överraskad varje gång; att en så liten och gracil kvinna kan få så mäktigt ljud i mässingsplåt. Korkat, jag vet. Varför skulle kvinnor inte kunna spela fortissimo? Horn är dock inget lätt instrument, men vackert. Både att lyssna till och se på.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Valthorn

  1. Redaktören skriver:

    I min ungdom sökte jag in till Militärmusikkåren på just horn, men fick bara en reservplats. Än idag undrar jag om det var bra eller dåligt. Hornet har jag kvar, men det var länge sen jag blåste i det.
    Tösen i klippet ser onekligen söt ut och imponerar stort med Siegfridsignalen. Kul att de spelat in i den pampiga, men tomma salen.

  2. Musikanta skriver:

    Så otroligt skickligt och dessutom väldigt vackert. Hur kan man få en så mjuk ton i ett så svårt instrument? Har prövat en gång, men fick inte fram något ljud alls. Det behövs också starka lungor för att hålla ut toner så länge som hon gjorde i slutet. Vacker är hon också att se på! Musikalitet, ungdom och skönhet – en oslagbar kombination :-).
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *