Eländiga vankelmod!

oland_13_2

Från ”Sansange” 2013.

SÅ SITTER MAN DÄR – igen och ångrar sin glappande trut. Fel! Jag ångrar ingenting men jag kunde ha varit mer försiktig kanske? För ett år sedan var situationen densamma; jag undslapp mig ett löfte om att producera ett bildspel till mina vänners, konstnärsparet, som då och då omnämns i detta magazin, höstutställning. Det gällde den öländska Kulturnatten, där vi skulle exponera gemensamt på en vindpinad liten gård.
Knappt hinner vi ses igen förrän jag avlockas ett nytt åtagande, av samma typ och till samma evenemang. 2014 års upplaga. Vis av skadan från i fjor, har jag dock redan satt igång med tankearbetet och väntar inte, såsom jag plägar.

oland_13_1

Den lilla visningsloklalen var dragig, men ändå mysig.

Det var ett snålblåsigt Öland som under de mörka kvälls- och nattimmarna blev ganska kallt. Visningslokalen med öppen dörr gav blott ett visst lä till den huttrande artisten som stod parat att förklara sitt verk ifall någon skulle drista sig till att fråga något.
Roligt var det i alla fall. Och lärorikt. Framför allt vet jag numera att det är full vintermundering som gäller – även runt skiftet oktober-november.
Alltsåledes är ett nytt projektionsverk att göra. Temat är förstås ett annat, vilket inte ska avslöjas ännu, men det gör det i alla fall lättare för mig att hitta ett uppslag. Förhoppningsvis har jag det redan och det ska bara förverkligas, under timmar och åter timmar av trägen möda. Jo, men det ska bli skoj.

En resa till Malmö stundar. Ett roligt uppdrag som dessutom ger något tillskott till ”pensionskassan”. Jobbet på Kinn.com tar också sin rundliga tid, men det är tur att jag har det! Annars bodde jag varmt och gott, men svulte ihjäl. Vår- och sommartid borde även räcka till mitt eget ödmjuka projekt. Det som jag tänkt arbeta intensivt med så snart jag får tid.

lager

Kan något dammas av och fräschas upp – för att vinna tid?

Då kommer med ens en inbjudan på mailen om att ställa ut. Det kommer från en läsare av detta Magazin och inbjudan gäller sommarmånaderna i år. Finns inga planer förstås! Hinner absolut inte! Fast…
Kanske ändå? Jo, men om jag sätter igång direkt. Någon gammal pjäs kan säkert få ansiktslyftning och så hinner jag säkert göra en serie nya objekt, om jag sätter igång NU!
Presentationen, villkoren, temat och miljön lockar. Så även om jag just nu går runt i vankelmod, är det nog stor risk att jag tackar ja. Jag känner mig själv så pass väl. Och då får lathunden verkligen nöta selen! (Men det är han ju å andra sidan rätt så van vid. Trots allt.)

(Förresten; får vi anmälningar startar vi en papier-machékurs i Värnamo om några veckor. Ja, och så ska jag ju planera för en form- och gjutkurs på Öland i sommar. Korkek! Du får vänta lite till.)
Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Okategoriserade, Papier-maché, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *