Nytt år igång

almanackaETT ÅR TILL att lägga till handlingarna, ett nytt att förvalta. Årsuret tickar fortare nu för tiden. Det var ju alldeles nyss som jag satt här och funderade över årsskiftet och, faktiskt, presenterade en massa nyårslöften. När jag nu tittade igenom dem fann jag att 50% var uppfyllda, vilket är ett strålande resultat (eftersom 40% av dem egentligen inte var avsedda att hållas.) Jag tänker inte avge några löften denna gång. Såna riskerar att belasta mig med dåligt samvete om jag inte lyckas uppfylla dem. Däremot föresatser och planer. Såna är bra. Vare sig de blir förverkligade eller inte så är de åtminstone stimulerande medan man funderar ut dem. Men dessa behåller jag för mig själv.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytt år igång

 1. Redaktören skriver:

  Kanske skulle du ha valt en annan vers om det var idag? ;) Men jag är säker på att din far just då bara råkade vara ”frånvarande” i tankarna. Sånt händer.

 2. Musikanta skriver:

  Mycket intressant att läsa din nyårslöften 2012 och helt fantastiskt att du lyckats hålla dem till 50%.
  Håller med dig om att tiden går väldigt mycket snabbare numera än tidigare. Som jag som nioåring skrev till min pappa i egenhändigt tillverkat födelsedagskort när han fyllde 40:
  ”Snabbt som blixten de försvinna/våra korta levnadsdar/som en pil att målet hinna/ döden väntar oss så snar…”. En vers jag hittat i psalmboken som jag tyckte passade alldeles förträffligt.
  Jag blev mycket besviken när han bara tittade på kortet och la det på hyllan…
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *