Rusning

JUST NU väller skräpkommentarerna in igen och över 1300 pageviews. Visserligen har jag ett bra filter som samlar spammet i skräpkorgen, men det känns som att vara under ett dåligt tak i ösregn; jag tömmer ”baljan” det droppar i stup i ett för att den inte ska svämma över. Och så måste jag trots allt kasta ett öga på högarna, så att ingen ”riktig” kommentar slängs bort. Spamfiltret har effektivt tagit det mesta, över två tusen skräpkommentarer, men nu har det plötsligt börja slinka igenom ett och annat. Det ger sig om en uppdatering av filtret hjälper.

diagram

Veckans trafikstatistik: mörkblått = besökare, ljusblått = ”pageviews”.

Och så pågår förstås också den vanliga robottrafiken som scannar sidorna. Utan att göra väsen av sig och utan att jag kan lista ut enligt vilket system de jobbar, vad de vill eller varför. Besökarantalet brukar ligga mellan 20 och 30, inklusive robotar. Idag, hittills är det 77. Ja, ja. Om de inte förstör något får de väl hållas.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rusning

  1. Redaktören skriver:

    Jag brukar inte ens ha så många, men de kommer i vågor. Och en sån här anstormning var det nog ett par år sedan sist.

  2. Musikanta skriver:

    Du måste vara populär! Jag har bara 8-10 skräpkommentarer per dag.
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *