Sommarens bästa torkdag – och hårvård igen

tvaettDET BLEV TOMT. Barn och barnbarn på besök, i två på varann följande omgångar och nu; tomt! Bara husfolket kvar. Lite vemodigt. Så blir det tvättat ett par maskiner. Dagen är som gjord för det; varm, torr sommarvind torkar tvätten på dryga timmen. Sen får man väl ta tag i sin vardag igen. Händelsekedjan är inte slut ännu och en mellandag bör väl tas tillvara på ett sätt som passar den. Tvätt är ett sätt, klippa gräs ett annat.

bnf17

Ur det groteskt fula kan det sköna födas. Understundom!

Att försöka fixa till håret kan vara ett tredje sätt. Men vad gör man med ett grått, risigt och livlöst hår? Man kan ju prova med en inpackning och en toning i en av årets modefärger: en chic och ekologiskt inspirerad humusbrun nyánce*.
Alternativet blir att raka av allt igen och börja om från början.

Redaktören

Redaktören

 

 

 

(* Jag testade att lägga en tuss stålull i blöt för att få fram en vacker roströd färg. Men då visar det sig att det inte finns tillräcklig ”substans” i ullen – den rostar sönder till småpartiklar omgående. Nu handlar det om en resinburen impregnering.)

 

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *