Balettlektionen

PrsststJAG SKULLE JU stänga dörren om mig och mitt projekt, fast lite grann får jag väl läcka? Det går framåt med sagan. Lite långsamt och trevande ännu, när rollerna ska besättas. Jag ska ju klara av att upprepa figurernas karaktärer flera gånger och i olika poser och situationer. Och då ska de helst se likadana ut ändå. Jag provar också det rent tekniska; hur det ska gå fortast och enklast att få fram alla illustrationerna.
I går gjorde jag ett storyboard i alla fall. Det är jag glad att jag spillde tid på, för det är ett bra stöd i processen. Mitt schema säger 2 hela veckors ritande. Och sedan 2 veckor ändrande, kompletterande och assemblerande. Om allt går väl ska det till och med kunna bli lite tid över, innan Södra Ölands Konstnatt, den 26 september.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Balettlektionen

 1. Redaktören skriver:

  Just precis. Ett ”storyboard” brukar vara som en tecknad serie, ofta anslagen på väggen, för att ge översikt över en berättelse (filmmanus t.ex.). Fast jag har mitt i ett ritblock.
  Jodå, det blir nog tillfälle att se ”verket” efteråt. ;)
  (Ett tornrum i ett slott kan också vara ett helt vanligt tonårsrum. Ingenting är färdigt ännu, men det är roligt att läsa andras associationer.)

 2. Musikanta skriver:

  Jag antar att med ”storyboard” menas att du har en berättelse klar på papperet, eller? Det måste naturligtvis vara till stor hjälp i så fall :-). Hon får tydligen balettlektioner, prinsessan, trots att hon är inspärrad i tornet? Hon är underbar, den knubbiga lilla prinsessan – inte precis ett ämne till en primiärdansös. Du måste berätta historien för oss som inte har tillfälle att vara med om konstnatten därnere på Öland. Kanske efter utställningen?
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *