En saga

strpDET BÖRJADE MED en strip, ett slags miljötest och jag har faktiskt behållit det mesta med lite modifieringar.

strp2I alla fall är slottet bakgrunden och miljön för berättelsen som tilldrar sig ”en gång för länge, länge sen”. Här ska nog finnas en kung, möjligen en drottning, men framförallt en prinsessa. Därtill en man som spelar en minst sagt avgörande roll för prinsessans framtid.

Jag är inte riktigt varmkörd ännu, men det går redan lite fortare och lite bättre. Något storyboard till stöd hann jag aldrig göra. Nu får jag försöka ha det mesta i huvudet. Det var ju en helt annan idé som var aktuell i sommarens början. Den idén sparar jag tills den dag jag har tråkigt.  Den här sagan, för en sån är det förstås, hoppas jag ska bli både sedelärande och allmänt uppbygglig. En mycket viktig faktor tillkommer, som skänkt från ovan, vilket kommer att lyfta projektet på lätta vingar.

Så vi ses igen i höst!

Redaktören

Redaktören

 

 

 

(Ett och annat inlägg blir det nog ändå)
Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.

4 svar på En saga

 1. Redaktören skriver:

  Ja, jag har sett (och läst) att du varit kring, Ingrid och jag tycker det verkar som mycket väl använd tid. :)

 2. Musikanta skriver:

  Hon har en vacker utsikt i alla fall, prinsessan. Påminner om bakgrunden till de medeltida italienska konstverken. Och det kanske var meningen. Nu har jag läst både om debaklet med lampan och om den törstiga harkranken och ska vidare till ditt senaste inlägg. Jag har ju varit dålig på att läsa bloggar på sistone eftersom jag har haft annat för mig än att sitta vid datorn vilket jag berättat på min blogg. Jag har, på din anmaning, dock gjort ett referat från Dardelutställningen. Det som jag blev mest förvånad över där var hur många tavlor jag INTE hade sett tidigare.
  Ingrid

 3. Redaktören skriver:

  :) Lennart. Klart jag njuter! Men inte genom att låta bli papper och penna! (Och grym? Vänta bara tills bildspelet blir färdigt. Då ska du få se på hjärtlöshet! Om jag lyckas få till det som jag vill.)

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Hej Ronny!
  Trodde att du NJÖT av pensionärslivet, men när jag ännu en gång ser dom alster som du presenterar, då förstår jag att det kan vara svårt att låta pennan och färgerna vila!
  DU ÄR GRYM!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *