Nattbalett

nattflyMED FÖNSTRET PÅ GLÄNT slipper nattens balett in för en dans kring lampan. Småknott, ett par millimeter bara, dör direkt och snöar sakta ner på pappret medan nattflyn irrar vidare runt. En stor nattfjäril gör plötsligt brummande turer i ljuskäglan och sitter sedan stilla vid bordskanten. Kom hon av sig, glömde sina steg?
harkrankSedan gör den sirliga harkranken sin entré. Med höga hopp och Grand Jétès hamnar han vid min våta pensel. Där blir han stående stilla, länge. Länge. När jag tittar närmare ser jag att han dricker. Han suger i sig vatten från penselstråna. Och det har man ju hört; att balettdansare gör av med stora mängder vatten under en föreställning.
Men nu är det sent och rampljuset släcks.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *