Det var ånyo en gång…

coervolannsVECKORNA HAR GÅTT och nu är vi snart framme vid premiären – urpremiären! På fredag kväll sätter Konstnatten igång och förväntansfulla massor trängs på Beteby Konstgård för chansen att få en skymt av min vittomtalade skapelse. Man knuffas, slåss och trampar ner varandra…
…eller så blir det som förra gången; en och annan släntrar in från mörkret och snålblåsten, kastar ett öga runt i rummet och lunkar ut igen. Ett 6-minuters bildspel är ju inte så mycket att komma med, så det är tur att vi är fler som drygar ut attraktionerna. Två, tre målande artister, en skulptör, en dansare och en bildspelsaktör (en annan) svarar för kulturen. Jag med min föga seriösa ”kortfilm” får stå för den lätta underhållningen. Vad som lyfter min produktion är de cellistiska stråkdragen som beledsagar sagan. Det är inte alla som kan städsla en studiomusiker minsann! Men jag håller mig åtminstone till ämnet: ”Det var en gång…”

(Beteby Konstgård har nr 29 på Konstnattens karta.)
Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det var ånyo en gång…

 1. Redaktören skriver:

  Ja det har, trevligt nog, blivit en spridd idé med konst-/kulturnätter. Jag tycker det är ett bra sätt att popularisera ämnena. Fast det är nog över tjugo år sedan jag själv gick runt i det täta höstmörkret (i Lund) och sökte igenom det rika kulturutbudet.

 2. Musikanta skriver:

  Vi har Kulturnatt i Norrköping samma tid. Då är alla konstgallerier öppna och även kyrkor och konserthus. Körer avlöser varandra och det är orgelkonserter och körsång i kyrkorna. Mycket annat på gång också, som museerna. Det brukar vara trevligt om det inte regnar alltför mycket…
  Ingrid

 3. Redaktören skriver:

  Jo, det är lite drygt att köra. Det tycker jag med. Men vi ses ju på nätet i alla fall. ;) Konstnatten sammanfaller med Skördefesten och den drar också folk! Man kan få en känsla av att alla inte ryms på ön. Det är många ställen och mycket att titta på, så man hittar alltid något man gillar.

 4. Musikanta skriver:

  Hade gärna kommit och stannat länge om jag bara hade varit någotsånär i närheten…
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *