Just denna

EN HURTIG GÄST kan få den gamle redaktören att röra på benen, att ge sig ut mellan granar, över rötter, ris och sanka tuvor. Att övervinna bekvämligheten och få lite syremängd luft i lungorna. Fast målet var faktiskt mitt eget: den lilla tjärnen som jag bara anat när jag passerat med bil uppe på vägen, men som efter en slygallring blivit mer synlig – och lockande. Skorna sjönk ner i ävjan, men vattnet var inte ens riktigt kallt. Solen sken och det var en vacker söndag i oktober.
Här är den alltså; en av tusen små gölar i våra skogar. Men det var just denna jag äntligen besökte.

https://www.inkspots.se/div/tjaern.wmv
(Går inte musiken igång direkt – peta på ljudreglaget!)

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Just denna

  1. Redaktören skriver:

    Ja, det är ett populärt ”salongsstycke”, insmickrande, sentimentalt och kanske banalt; men jag tycker väldigt mycket om det. Edward Elgars ”Salut d’Amour”. Finns i många tappningar. Och visst är jag romantiker – en obotlig. :)

  2. Musikanta skriver:

    Du är en sann romantiker, både konstnärligt och musikaliskt…
    Har hört den här låten 1000 gånger (svensk kompositör väl) men kommer inte ihåg vad den heter. Tror att min mamma spelade den tillsammans med ”farbror” Ingemar.
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *