Om herr Sommer

sommerAV FÖRFATTAREN till ”Parfymen” (berättelsen om en mördare), hittade jag denna lilla trevliga bok, som faktiskt handlar en del om Herr Sommer, vilket titeln antyder, men kanske mer om en liten gosses uppväxt genom barn- och ungdomsår. Det är en anekdotisk och rolig skildring från en Bayersk landsortsby, där alla känner till herr Sommer och hans oavbrutna vandrande, kors och tvärs i landskapet. Men ingen vet särskilt mycket om honom. Det ska en lång händelsekedja till för att en ung pojke ska få gåtans lösning uppenbarad för sig.
Det här är en liten humoristisk berättelse, passande illustrerad av Jean-Jacques Sempé. Men den har också sorgliga stänk. Det här med herr Sommer till exempel.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *