Stefans gamla klass

EN SMÅLÄNDSK SJÄTTEKLASS i keramik. Någon gång på sjuttiotalets första hälft (om jag räknar rätt) gick Stefan Bennedahl i den klass som han nu avbildat och presenterar på årets adventsutställning i Blå Huset. Tjugo elever och så läraren. Stefan är i sitt esse när han jobbar med de sammansatta installationerna, som t.ex den här gruppen. Man kan känna in de olika personligheterna och fundera över dem, som när man betraktar sitt eget gamla klassfoto.

klassen
Att gruppen är monterad på ett gammalt bänklock tillför en extra symbolik i presentationen.

konfirmander

Med i utställningen finns också ”Konfirmandklassen” vars figurer ger ett två generationer äldre perspektiv. Mörkare, stramare, dystrare, med den typiska gamla ”glasplåtskänslan”.  Det var andra tider, vilket Stefan också lyckats knåda in i leran.

Idag hade jag tänkt komplettera med lite fler bilder – men jag glömde förstås kameran.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *