En Herrans tur

kjell_sundberg2

kjell_sundberg3KULTURDAG I BREDARYD. Ett snabbesök med nedslag i gymnastiksalen och den stora turen att få se flera av favoriten Kjell Sundbergs verk utställda. Såväl skulpturer som målningar.  Det låder ett sagans skimmer över det han gör, det är poesi i färgerna och humorn flödar, både två- och tredimensionellt. Det här är kreativitet så befriande fri från trendtänk och ”marknadsanpassning”. Det här handlar om ett genuint konstnärsskap som inte behöver gömma sig bakom obegripligheter, eller sälja sig med flumsnack. Den här konsten har allt, lyfter sig själv och är helt fantastisk!

kjell_sundberg

Personen på bilden är inte kopplad till formulering i texten.

För tio år sedan stötte jag på hans stora och rikt detaljerade ”Noaks Ark” på Biblioteket i Ljungby. Sedan dess har jag varit en biten beundrare av Kjell Sundbergs bildvärld.

Jag läser om honom i katalogbladet:
”…Varför väljer han motiv ur sagornas värld?”  Svaret blir:
”Jag har inte gått i konstskola. Därför målar jag som jag vill.”
Och det är väl en Herrans tur och välsignelse!


Börja med att gå in på konstnärens hemsida, planera sen ett besök på Sagomuséet i Ljungby, där han gjort betydande insatser. Det tänker jag göra.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.