Rondo

PÅ INTET SÄTT med anknytning till gårdagens begivenhet, kan jag meddela att en sedan länge bortkommen melodi kom tillrätta idag. Melodin har funnits i huvudet i många herrans år och jag har varit ganska säker på att det är Jan Johansson som spelat in låten tillsammans med alla andra traditionella stycken. Idag tyckte jag det skulle kännas lagom och bra med denne unike musikant i lurarna. Och då kom den äntligen fram igen, den gäckande låten: ”Brännvin är mitt enda gull”. (Titeln kände jag alltså inte till!)
Det här är vad jag kallar ”Rondo”. Och nog har det snurrat på ett tag nu. Men nu är det ju sommarlov. Något som även jag kan njuta av. Och fru Abstinensia tittade faktiskt förbi och fick mig att plocka fram block och penna!

Redaktören

Redaktören

 

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.