Cirkusprinsessan

strlghtFÖR NÅGRA ÅR sedan gjorde jag en figur för en utställning under temat ”Cirkus”. Det blev en akrobatrice, miss Starlight, i mixed-media, som hängde under tältkupolen, blott i sina starka tänder. Därtill totade jag ihop ett ”gammalt” tidningsurklipp med nyheten om hennes tragiska död. Allt av hjärtans lust och med gott humör.
starlightarticleSedan återkom hon i en av mina mininoveller, skrivövningarna där hon också finns med. Och för inte så länge sedan kom en ny skiss till. Allt som oftast dyker hon upp i huvudet, för man blir ju ibland ganska fäst vid sina ”figurer”. Kanske ska jag berätta mer om denna artist och hennes liv och öde? Det kunde kanske bli ett bra ämne när sommaren är slut och de långa kvällarna tar vid igen?

starlight

stlght

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Nostalgia / Arkivrelaterat, Okategoriserade, Papier-maché, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.