En dammig skönhet

lino01HUR VAR DET nu man gjorde? Verktygen är någorlunda skarpa, och linoplattan känns som jag minns dem. Men hur var det med tryck, snittriktningar och allt det där som jag kom på när jag hölls med sånt här?
Nu blir jag nog tvungen att beställa tryckfärg, för sån har jag inte hittat ännu. Och även om jag så hade gjort skulle den väl vara petrifierad i burken vid det här laget. Det går med oljefärg också men den får inte samma mättnad som riktig ”trycksvärta”.

lino02digelEftersom det ena alltid för det andra med sig, det är en naturlag, så blir jag också tvungen att fräscha upp den här godingen. En liten, men formidabel, handdriven tryckpress, en ”digel” som jag köpte på 70-talet för den för mig enorma summan av 500:- Den fick nya gummivalsar på min arbetsgivares bekostnad (de gamla av gelatin var halvt råttätna). Senare fick den också uppdraget att trycka visitkort så den arbetade in sin kostnad i alla fall. Den har stått undanställd sedan de senaste flyttarna, men nu ska jag ta och montera montera ihop den igen. Det här är en skönhet när den fått alla delarna på plats.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.