I all sin glans

digelEN TUNG AXEL att föra igenom tre tunga, rörliga delar och samtidigt få fem lager i linje. Tungt! Jag tog i så jag fick gjutjärnssmaken i mun, men handtaget kom på plats i alla fall. Och nu är hon så gott som komplett. Och inga delar saknades! Det satt till och med kvar en pytteliten kliché i ena fundamentet, ett ankare. Jag kan inte erinra mig att jag tryckt ankare någon gång, men antagligen handlar det om ett tilltryck där ett slikt skulle göra sig bra.

lino03Så nu står hon här, i all sin glans. Ja, alltså, lite rostskimmer finns kvar ännu, men det förlänar henne bara en slags ärevördig patina. Första provblocket är också snart färdigt för tryck – och då var det alltså tryckfärgen som skulle ordnas. Och fler linoluemplattor. Papper? För vem vet, det här kanske blir vinterns humöruppehållande projekt? Man kan gott vara lite om sig och kring sig, tycker jag!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.