Hur gick det?

Klass2b72NÄR VI NU ändå är igång med det nostalgiska köret, kan jag ju visa en bild på klass 2 i Brunnsängsskolan, 1957. Någon kom och fotograferade oss under en lektionstimme. Här är vi inte uppställda, ingen sa att vi skulle se glada ut. Därför ser vi ut så här. Ett bra foto tycker jag. Autentiskt. Här sitter en klass som ska formas till goda medborgare som i sinom ska ta vid och bära samhället framåt. Så gick tiden – så där lagom lång tid och nu har vi blivit en ”avgångsklass” igen. Vi har redan, eller ska snart gå i pension. Och för att travestera på Peter Tillbergs berömda klassrumsmålning ställer jag mig frågan: Hur gick det? Blev du lönsam lille vän?

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.