”Jag har redan förberett…”

Lx01INFÖR NÄSTA MÖTE med bildlärarna, Susanne och Bosse, ska jag förbereda en gjutning, eller rättare sagt utföra den själv, eftersom resinet, TRD 50 härdar så långsamt. Gjutformen är enkel; en latexform med öppen botten. Den påbörjades förra gången, så jag har bara lagt på ett par lager till. Datorfläktarna har fått snabba på torkningen.

Lx02Sen har jag bara talkat och avformat. En sån här mjuk gjutform i det här formatet kan få hänga fritt under gjutningen. Så jag sköljde ur en mjölkförpackning som råkade ha rätt format.

Lx03

Om man nu klipper upp och viker ner flikar ur sidorna, får man lagom flänsar att klämma fast formens ”krage” i. Enkelt, det också.

Lx04

Sedan är det dags att blanda gjutmassan. Att jag valt TRD 50, ett helt transparent epoxiharts, kommer sig av att jag tycker det kunde passa Bosses stenklump. Med lite tur kan vi kanske få fram lite kristallkänsla?

Lx05b

Resinet ska blandas i proportionerna 100:50 för hårt resultat, 100:100 för ett flexibelt. Jag väljer den hårda blandningen. Ytan blir aldrig bättre än ytan i formen. Här finns stenens skrovligheter och dessutom lite talk som förmodligen stjäl transparensen. Den bör i och för sig gå att polera fram efteråt.

Lx07

Formen är fylld. Nu är det bara att vänta tills torsdag då ”studenterna” kommer igen. Då ska det vara härdat och klart att avforma! Och mina gäster ska ändå inte bli sysslolösa.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt. Bokmärk permalänken.