Svårt men välgörande

e02DET ÄR SVÅRT! Leran är plastisk och följsam, lagom hård, i alla fall innan min hand värmer upp den för mycket. Men när jag kommer ner i detaljnivå tycks det omöjligt att få fram finish, utan att samtidigt trycka och deformera där jag trots allt måste hålla i stycket. Då och då måste jag ställa ifrån mig klumpen invid fönstret. Det står på glänt och ger ett litet svalt luftdrag som härdar leran. En stund.
….Motivet är tänkt att bli en allegorisk framställning, min tolkning, av en omtalad kvinnlig figur. Men det är alltså knepigt med de här dimensionerna. Ändå är sånt här modellerande en sysselsättning som jag varmt kan rekommendera. Inte minst för den avkopplande, meditativa och allmänt välgörande faktorn.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.