Trettio dagars betänketid.

paermJAG DROG UT en pärm ur hyllan. Den innehåller en del idéer i form av anteckningar, skisser och storyboard. Det här måste vara saker som härrör från sekelskiftet tror jag. De har väl legat och väntat på tekniken kan jag tro – en teknik som ger mig möjligheterna att sätta ihop enkla bildspel. Mina pretentioner på animation är ju inte så stora.
….Igår skannade jag de små bilderna och satte ihop dem så som jag tror jag tänkte mig det hela då – med de ruffa små skisserna. Idén letar sig bakåt i historien, till en speciell händelse. En episod som alltid har gjort ett starkt intryck på mig. Det är varken en välgjord eller trevlig snutt, men jag visar den ändå – med felstavning och allt. Jag tycker faktiskt själv att den blev otrevlig.

 

Det här är också för att utröna om jag ska spendera en slant på mjukvaran, Camtasia Studio som programmet heter. De tidigare små ”filmerna” är gjorda i en tidigare version av det här programmet och det har fungerat bäst av alla dem jag provat. Lagom tillgängligt och med fleras användbara funktioner för mina syften. Jag har trettio dagar till på mig, att fundera på saken.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Trettio dagars betänketid.

 1. Redaktören skriver:

  Trevligt med nya besökare. Välkomna! :)
  Veiken, jag har för mig att det är epostadressen som är ”ID” och eventuell hemsida blir som ”visitkort”. Det var länge sen jag såg hur det där ser ut från utsidan.

  Ingrid. Det som gav idén en gång i tiden var tzarfamiljen Romanovs öde. Jag hade väl lite tankar om hur man diffust skulle kunna skildra förloppet. Något sånt.

  Till Krönikören kan jag väl säga att de där 1-minuters styckena är ett ”bild-litterärt” format som jag gillar. För mig känns det så lagom. Lockas du läsa fler blir jag förstås glad. ;)

  Eder Redaktör

 2. Krönikören skriver:

  Även jag kom hit från Musikanta. Och det var ju bra – här finns mycket fint och underfundigt att se och läsa. Jag kommer tillbaka, måste läsa alla en-minuters-novellerna.

 3. Musikanta skriver:

  Tänkvärd snutt i dessa tider. Överraskningsmomentet kommer jag inte att glömma i första taget – och det var väl det som var meningen. Platsar på FB 27 januari nästa år om inte förr.
  Ingrid

 4. Veiken skriver:

  Hej! Jag kommer in från Musikantas blogg och ett inlägg där om dig! Jag tyckte om vad jag såg och blev lite nyfiken! :)
  Det är inte dumt med lite betänketid ibland! :)

  PS Jag kan inte kommentera i din blogg med min webbadress som är veiken punkt se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *