Den gule

penna

polystrichos02_72

Ett av mina standardformat: 113 x 113.

SEX ROLLER SÖKER en författare heter en teaterpjäs av Pirandello. Den här teckningen kanske går lite åt det hållet: en illustration som söker sitt sammanhang? Nu är jag färdig med denna i alla fall. Den tog lite längre tid än vad jag egentligen tillåter mig själv för såna här blyertsteckningar. Men så fick jag tillfälle att genomföra den med bara en penna – ”Den gule”. Det är en tunn 0,3:a med HB stift. Mjukare är knappast hanterligt. Då bryter jag bara stiftet hela tiden. Sedan är bilden i ärlighetens namn gjord lite mörkare i datorn, eftersom scanners har svårt med blyerts.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Den gule

  1. Redaktören skriver:

    Visserligen går det åt mer stift med så tunn dimension, men det får jag väl ha råd med. ;)

  2. Musikanta skriver:

    Han kan han, den gule…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *