Innan jag har tid

lino01bJAG FICK ETT nytt uppslag och det är förstås omöjligt att bara skriva och skissa ner idén och sedan vänta på ledig tid. När/om sådan tid kommer, har ämnet hunnit svalna; idén är skört tunn och gles som ett spindelnät. Så jag stal mig en stund direkt. Inget nytt egentligen, linoleum och lite karvande bara, men ”den röda tråden” har gestaltat sig förhållandevis klart och tydligt. Så pass klar och konturerad att jag också gav mig till att beställa nya plattor att skära i. De jag har nu kommer från den stora ”tysken” inom konstnärsmaterial och är av undermålig kvalitet. De är dessutom för mörka för min alltmer skumnande blick. Jag kan nog använda dem om jag har bristerna i åtanke när jag skär, men nu ska jag alltså prova en ny, ljust grå sort.

fyrEn sån här dag kan man också passa på att vara ute en stund! Och ta sig tid att elda upp de gamla dokumenten som man inte vill ha fladdrande för vinden på någon sopdepå. Några nyfikna bin kom och tittade på Men de flög hela tiden iväg igen – ville inte bli fotograferade.

Redaktören

Redaktören

 

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *