Endast…

linden

Foto: A.P.

…DEN KALLA PILSNERN saknades i går kväll, då redaktören tog sig för att slå sig ner under linden. Slut i lager (som faktiskt ofta är fallet). Det var dagen då svalor, tornseglare och myriader av svarta flygfän som jag inte lyckats artbestämma ännu, gjorde sin entré i sommaren. Idag verkar vi få en repris på vädret: över 25° i skuggan redan.
Pilsnern ja, det där missödet får bli sitt eget straff. Fast å andra sidan är en stilla stund så här en sommarafton ändå sig själv nog.

blndfrmDet är den lilla stunden som tillåts i sparsamma fall, då samvetet är mindre ansträngt än vanligt, eftersom jag fått gjort lite mer än köksgöromål under dagen. Det är stunden då lindens skira skugga är som skönast. Stunden då jag kan inse hur ett privilegium ser ut – även i avsaknad av pilsner.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *