Tête-à-tête bakom ve’bon

ALLA GILLAR VÅREN! Livs- och allehanda andra andar vaknar och pockar på. När solen värmer så här skönt måste jag ju ta kort rast för att gå och se om min långe skyddsling också passar på att njuta av vädret. En större och en mindre individ såg/ertappade/störde jag under ett slags kärvänligt förehavande bland nässlor och fjorårslöv.

snok04

Någon slags uppvaktning var det i alla fall. Tillräckligt intressant för att jag skulle glömma att se mig om kring fötterna. Där låg min bekantskap från tidigare. Tror jag. Jag menar, hur lätt är det att särskilja exemplaren från varandra, annat än på uppskattad längd?
Alla gillar inte ”sånt som krälar och kryper” – får rysningar till och med. Även jag reagerar ibland när jag inte är beredd. Det är nog något vi har i våra gener. Men jag tycker ändå det är trevligt att ha dem här. Den här sorten är ju dessutom helt harmlös. Och tätatäten här i vårsolen kanske leder till smått i sommar?

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *