High Chaparral revisited

hc02NU FÅR MAN kanske skaffa årskort, ifall man ska fortsätta att ta sina gäster till High Chaparral? Det var värst vad de höjt inträdet i domänen efter regimskiftet. Från att ha varit gratis för oss i närområdet får vi nu punga ut med 220:- per person – om man inte som jag och hustrun hunnit över 65-årsstrecket. Vi får rabatt. Vad som är lite konstigt är att samma pris gäller fastän många attraktioner är stängda fram till första juli och trots att man kör ett tämligen reducerat ”försäsongsprogram”.

hc01

Showen är förstås ett måste: Buskis med stunt och pang och dunder, banditer och rättskaffens folk, hästar och diligens. En ganska framträdande roll i år fick begravningsentreprenören men för övrigt är handlingen inte så särskilt övertygande. Men vem bryr sig? Lite fart och fläkt och smällande skottväxlingar räcker långt.

hc03

Raden av aktörer var kortare än vid tidigare besök. Kanske också ett sparprogram innan högsäsongen börjar? Men man är ändå tacksam att det finns skådespelare och stuntmän som vill offra sig för konsten!

hc04

Vad traktering beträffar, om nu inte våfflor räcker, eller om våffelstället som nu är stängt, kan jag inte få mig till att rekommendera den här syltan i ”Mexico”. Tyvärr. Allt är ju lite fejk i den här Wild West-världen – så också maten i den här cantinan. Bättre att hålla sig till korv och hamburgare nere på huvudgatan.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på High Chaparral revisited

  1. Redaktören skriver:

    Jag känner ju inte dina barnbarn, men är de verkar fredliga. Det blir nog ändå omöjligt att låta bli att beväpna dem strax innanför grindarna. ”Grupptrycket” är enormt.

  2. Musikanta skriver:

    Det är nog inte värt att ta barnbarnen till det stället efter att de varit på Astrid Lindgrens värld. Även om de säkert skulle uppskatta att det smäller ideligen.
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *