Midsommarnotis

snaps_

Smaksatt mer pors.

INGET STORT STÅHEJ med att fira midsommar. Nypotäter, sill, gräslök och gräddfil och sedan tilläggen; diverse halvlyxiga saker som faktiskt kostar mer än de smakar. Inget mer originellt utan en tämligen konform taffel. Jo, så var det ju midsommarsupen: En (1) liten, kärleksfullt hemkryddad (eftersom jag fick en körning senare). Men det räcker så, det är mer än gott nog.
Den lilla melankolin som sedvanligt följer med solens dalande får man dras med. Den hör också till: Nu ska ju dagarna åter bli kortare och fåglarna kommer att tystna. Och vi som var så glada åt solen, ljuset och fågelsången.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Midsommarnotis

 1. Redaktören skriver:

  Sillen med tillbehören är ingalunda någon helig midsommartradition hos oss. Jag skulle gärna byta meny. Men hur det nu än är, så är det enkelt och man slipper bry sig så mycket. ;)
  Nej inte har jag heller några problem med att det blir mörkare efterhand. Fast lite vemodig känns vetskapen om att det vänder nu. Men jag kommer över det. ;)

 2. Musikanta skriver:

  Hos oss blev det egenhändigt bakad pizza av maken – jättegod. Mirren med barnen var nere och hälsade på och både hon, Kent och Casimir är vegetarianer. Ingen sill eller nubbe här inte. Men ett ”gott glas vin” som det står i kontaktannonserna.
  Jag tycker faktiskt det är roligare på hösten och vintern så jag bryr mig inte så mycket om ifall det blir lite mörkare. Dessutom har jag svårt att fungera när termometern visar över 25 grader.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *