Av gravitativ nödvändighet

Det är roligt med gäster, att ha kalas och att gästa andra. Det är liksom tillvarons guldkant – livets smaksättare! Sommaren är per definition årets träff- och samkvämstid utan vilken livsrummet vore beskuret, ödsligt och kargt. Umgänge tillför! Men med det är klart; lite energi tar det också – och tid.

n07NÄR NU HUSET plötsligt är (nästan) tomt, känns några timmars fria aktiviteter så främmande att jag blir lite ställd. Men en av de åsidosatta sakerna kommer fram. Hur var det nu med den här? En gjutform skulle det bli förstås, men hur tänkte jag? Och det var värst så mycket gropar och ojämnheter det var här! Lämnade jag verkligen projektet i det skicket?

.najad_a01Och så var det ju här med gravitationen. Om en figur lutar sig fram för att se nedåt, borde håret också falla fram, enligt mina egna fysikaliska studier. Så nu har jag börjat att omforma frisyren igen, för att få ett mer naturligt fall på håret. Det är då för väl att jag jobbar med ett städseplastiskt material. Det är pytteliten skala, men såna saker syns ändå. Jag ser dem i alla fall. Så nu kommer vissa lediga stunder att handla om retousche.
Sen blir det i alla fall gjutform! (Kanske drar jag undermedvetet ut på processen eftersom jag ännu inte är helt klar över hur den ska göras?)

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Av gravitativ nödvändighet

 1. Redaktören skriver:

  Ja Karin, särskilt som jag egentligen sett felet från början, men kanske försökt komma undan med det. Det känns i alla fall mer tillfredsställande att ha tagit itu med det där nu – innan projektet avancerat vidare.
  Skuggor kan vara luriga om man inte har motivet för ögonen. Men i enlighet med min svaga karaktär brukar jag fuska lite. ;)

 2. Karin skriver:

  Absolut mera liv och trovärdighet i bilden när håret faller fram sådär. Helt rätt! Visst är det kul när man kommer på den där sortens förbättringar. Som skuggorna, som Ingrid skriver om. Vilken skillnad det gör med skuggor! Och vad konstigt det blir när skuggorna ligger ”fel”, dvs när de inte stämmer med den tänkta ljuskällan.

 3. Redaktören skriver:

  Skuggkurs behöver du nog inte. Om vi bara granskar våra alster lite grann, så tror jag vi upptäcker både gravitationsfelen och eventuella skuggor på egna utflykter. :)

 4. Musikanta skriver:

  Bra att du kom på det där med håret – det ser mer naturligt ut nu (givetvis). Jag har stora problem med mina skuggor eftersom de ibland går åt olika håll. Borde gå en skuggkurs.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *