Den gamla automaten

dm01JAG HAR JU dragit mig tillbaka som kommersiell illustratör och grafisk designer. Men det betyder egentligen bara att jag inte längre aktivt försöker hitta uppdragen. När någon ringer, mailar eller knackar på och vill ha något ritat, träder åter de gamla mekanismerna i funktion.

ill01Det skrapar och gnisslar i transmissionerna, men hjulen börjar göra sina varv ändå, och öka lite i fart. Rostig – jovisst, men ganska snart känns det som förr och så fort handen mjuknar och följer de vaga direktiven ”uppifrån” kommer den speciella njutningen som hänger ihop med att fylla pappersytan av tunna linjer, linjer som får sammanhang och till och med börjar återge lite av det jag ser inom mig. Stelt och ruffigt kanske, men det kommer i alla fall ut något på pappret. Maskinen, den gamla automaten, fungerar någorlunda ännu. Och den trivs när den kommit igång.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

6 svar på Den gamla automaten

 1. Redaktören skriver:

  Jag gillar att vara lite hemlighetsfull ibland och beställare ska alltid känna sig trygga hos mig. Därför bara lite retsamma glimtar här på bloggen. Har materialet ”verkshöjd” kan jag vara intresserad av ha det som arbetsprov senare, men återanvändning av bilder har nog aldrig varit aktuellt. Om mina bilder fungerar till vad de är tänkta är det tillräckligt och än kan jag göra nya vid behov. :)

 2. Per Aspenberg skriver:

  Beställaren, dvs jag, kan tänka sig att avstå från den exklusiva visningsrätten, men bilden fungerar nog bäst som illustration till vad som ska sägas. Den är till ett föredrag på bokmässan. Vem som är illustratören kommer att framgå. Vem vet, kanske någon där letar efter en riktigt bra illustratör?

 3. Redaktören skriver:

  Det går dessvärre inte heller, inte ens på KB. Bilden ska inte tryckas utan projiceras; inför en begränsad ”målgrupp”, kan man väl säga. ;)

 4. Musikanta skriver:

  Får väl låna alstret på bibblan då när det blir utgivet. KB i Stockholm har ju allt som givs ut även om det inte finns här i Söderköping.

 5. Redaktören skriver:

  Nej mer än lite antytt så här blir det inte. Det är beställt material som kunden får exklusiv visningsrätt till. Men när jag nu är uppvärmd kanske det blir mer gjort på papper? :)

 6. Musikanta skriver:

  Spännande att se när det blir färdigt. Några bilder kan du väl lägga ut i alla fall.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *