Bokomslag II

proclamEN STRIKT och stram skrift i lite klassisk akademisk stil. Här får inget pynt finnas som kan äventyra intrycket av vederhäftighet och seriöst arbete. Den avdelande linjen är i mesta laget. Då får illustratören ta ledigt och ”typografen” får jobba med bokstäverna istället och de är också spännande element i estetiken. Harmoni, balans och de små välgörande accenterna brukar fungera bra som recept och själva återhållsamheten är en utmaning.
Den här publikationen finns inte heller i verkligheten. Den är också bara excercis. Men liknande uppdrag har jag haft rätt många av. Flera med lite lösare tyglar faktiskt. Alla akademiker är inte torrt ”akademiska”.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *