Blå Huset och Annexet

krubbaI BLÅ HUSET pågår julutställningen och har du inte hunnit besöka den ännu finns det chanser kvar. Två helger till är den öppen.
Där inne tindrar ljusen och färgerna går i den varmt mjuka tonskalan.  Det lider mot jul och det känns! Christine Bennedahls mästerligt pyntade och dekorerade hus är en visuell konsert i finstämd trevnad och förväntansmys in i minsta skrymsle.  Julkrubban får sina små förändringar och tillägg för vart år – den har blivit ett måste för en god stunds betraktan. För det är ju i grund och botten så att julen firas av en viss orsak, vilket vi behöver påminnas om.


ÄVEN OM det är betydligt lägre temperatur i ”Röda rummet”, annexet i anslutning till Blå Huset, ska man inte underlåta att stiga in i den sal som Stefan Bennedahl fyller med sina mer återhållsamma och lågmälda installationer. De har en betydligt mer dämpad grundton, men likväl stämmer de många figurerna till känslor, tankar och slutsatser som absolut också hör hemma i advents- och jultider: Medkännandet.

rodarummet

Sorgliga skepnader, ett myller av figurer till fots över torr sand. I par, familjevis, i grupper. En lika tidlöst välbekant som högaktuell bild. En annan påminnelse som inte kunde passa bättre in än just nu. Gå och titta!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Nostalgia / Arkivrelaterat, Papier-maché, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *