Dagen efter

Insikt genom redaktionsfönstret.

MÖRKAN VINTERKVÄLL. Den här juldagen förflöt mest i lättjans tecken, maten ”återanvändes” så köksbestyren blev till ett minimum  och mättnaden, den där numera mest efterhängset besvärande dästheten har under eftermiddagens timmar övergått i ett svagt sug efter något att stoppa i sig.
Presenter? Jo det gick plus på min sida eftersom jag själv slarvat så: ”Vi som är vuxna behöver väl inte hålla på med sånt?”. Bland annat fick jag en intressant bok att läsa. Och när nu mörkret slutit sin kappa över hus och hägn, kan det ju vara läge för att dra sig tillbaka med studier av släktträdet.

Men först en test, kanske två, av en annan julklapp som jag inte hann/orkade utföra igår. Mitt bekanta favoritmärke förvisso, men man vet ju aldrig om någon slarvat under just den här bryggningen.*

Redaktören

*Och i skrivande stund kan Er Redaktör bara konstatera: Nej då. Det här destilleriet har skött sig väl!

 

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagen efter

 1. Redaktören skriver:

  Det ser faktiskt konstigt ut! Nu tycker jag till och med att det ser ut som något ännu mer bisarrt. Att inte ”bildredaktören” reagerade? Men han ville väl ”ha kakan” utan att behöva plåta om den.
  Möjligen har jag en fäbless för bourbon whiskey för att bouqueten påminner mig lite grann om terpentindoft. ;)

 2. Musikanta skriver:

  Haha, jag skämtade faktiskt. Men det SÅG konstigt ut faktiskt. Själv avskyr jag whiskey eftersom det genererade en av de värsta baksmällor jag haft i mitt liv. Sedermera förstod jag att jag fick en våldsam migränattack – det var nämligen samma symtom som jag fick så småningom även utan sprit. Detta hände för ca 60 år sen, men som Marcel Proust skriver, glömmer man aldrig doften.
  Ingrid

 3. Redaktören skriver:

  Efter vad jag förstått är varken du eller jag några riktiga ”julentusiaster”. Och ja, nu är den över för den här gången. (Konstaterar redaktören, icke utan ett visst mått av belåtenhet.)
  Nej Ingrid, jag skulle aldrig komma på tanken att stoppa hushållspapper i en god bourbon. En isbit däremot, som får smälta en stund, ger drycken en behaglig svalka, samt låter hela spelet av smaker träda fram. ;)

 4. Musikanta skriver:

  Vad är det för konstigt i drinken? Hushållspapper?
  Ingrid som önskar god fortsättning på livet eftersom julen väl är över vid det här laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *