Samma tanke

ATT LIKNANDE IDÉER kan uppstå hos olika personer på olika platser är absolut ingenting märkvärdigt. Motsatsen hade däremot varit väldigt konstigt. De här båda bilderna är från 1995 och härrör från ett av mina många ofullbordade ”verk”.

johlinsberg01    johlinsberg03

Det här handlade om ett påhittat land med höga alplika berg såväl som skogar och en pittoresk liten hamnstad. Men projektet gick i stå förstås, troligen på grund av hög samtidig arbetsbelastning.
Att att bygga hus på branta bergssidor, till och med restauranger och värdshus, är förstås helt naturligt i ”ojämna” länder som Schweiz. Inget konstigt alls tydligen. Men det visste jag inte då. Jag har aldrig besökt Schweiz. Bilden nedan hittade jag idag och jag tyckte att den på sätt och vis knöt an till mina gamla arkivbilder: Berggasthaus Aescher.

aescher

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Samma tanke

  1. Redaktören skriver:

    Ja, det skulle egentligen bli en ”saga”. Det fanns i alla fall ett slags koncept. Men har man inte möjlighet att jobba något sånär kontinuerligt med idéerna, så blir de liggande och så växer man ifrån dem. (I Ronnyarkivet! :) Då får jag väl maila dig en tredje bild som hör till den avbrutna sviten.
    I Schweiz måtte de väl vara vana vid sluttningar och branter? Jag skulle nog också gå försiktigt, närmast bergssidan. ;)

  2. Musikanta skriver:

    Underbara bilder – du kan väl hitta på en saga till någon av dem. Jag får ilningar i benen bara av att titta på den här bilden från alperna – skulle aldrig våga gå ut om jag bodde där. Jag lägger bilderna du har gjort till mitt Ronnyarkiv.
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *