Att säga A

FREDAGSKVÄLL med ett ganska gott samvete. Nu ska bara lite efterarbete göras på de här tekniska illustrationerna. Linjer ska dras från de olika delarna och text sättas. Rutinarbete som kan bli en behaglig start på lördagen.  Jag har ju ’egentligen’ slutat med sånt här, men det är svårt att säga nej till uppdrag, särskilt från den medicinska disciplinen. Det handlar alltid om intressanta saker och de mänskliga organen är väldigt vackra och roliga att teckna. Ibland är det svårt att få det rätt från början men efter lite mailväxling brukar vi komma fram dit vi ska. Sånt här är avsett för kolleger inom vetenskapen. De vet hur sakerna ser ut. Det är de nyutvecklade metoderna som är det intressanta. Så aortabågen och andra kärl är nog mest för prydnad.

Ritbordet igen.

Det egna projektet fick en paus. Arken ligger nära tillhands när jag får tid att fortsätta bildsviten igen. Jag har lovat mig själv att gå vidare med detta ganska kravlöst, utan svulstiga planer, låta sviten skapa sig själv så länge den vill. Ibland verkar det fungera på det viset. En vän till mig har lagt märke till att jag jobbar bäst med beställda arbeten. Kanske är det så? Kanske sporrar det mig att: ”Har man sagt A så…” Och det gör man ju rätt ofta.
Säger A alltså.

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *