Läsvärd

EN TJOCK ROMAN måste ha något som väcker och underhåller mitt intresse, annars lägger jag ifrån mig boken. Jean-Michel Guenassia lyckas med sin 430 sidor långa krönika om Josef Kaplan och hans ”otroliga liv”. Det är faktiskt en tät och mycket välskriven berättelse som jag hade svårt att göra uppehåll i – för att sova, till exempel.
Historien löper och förgrenar sig över Europa, Nordafrika och Sydamerika och löper från tidigt sekel ända till vår tid. Författaren tecknar bokens personer mot en fond av välkända skeenden i samhälle och politik med precision och inlevelse. Den har både djup och mogen insikt. Och som titeln antyder har dansen, i synnerhet den argentinska tangon sin speciella roll i romanen. Den är spännande, romantisk och gripande. En synnerligen läsvärd bok
Den här boken från 2012 kom ut på svenska 2014. Det är författarens andra verk efter debutromanen (vid 59 års ålder) som blev en succé. (Jag påminns om att en god vän för en tid sedan tipsade mig om ”De obotliga optimisternas klubb”, så den får stå på tur för kommande läsning.) 

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Läsvärd

  1. Musikanta skriver:

    Tack för tipset!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *