Tidsfördrif

INSPIRERAD AV MIN bloggkollega Ingrid och hennes kluriga quiz, kommer här en liten nöt att knäcka. Nedan finns musiksnuttar av fyra artister som som alla har något särskilt gemensamt, men också något som skiljer dem åt på ett lika särskilt sätt och som hör ihop med det som länkar dem samman. Alla snuttarna är i den ”lättare” genren, men det är inte det som är den gemensamma nämnaren. En ledtråd bjuder jag på.

Nr.1


Nr.2


Nr3


Nr4

Vilken är alltså:
A. Den gemensamma nämnaren?
B. Den avvikande artisten?
C. Avvikelsen?
Det kan finnas flera lösningar, dock är endast en den rätta: Min.
Hur ska man svara då utan att hjälpa andra på traven? Tja, varför inte maila till den lekfulle redaktören, på adressen som finns i rutan till höger?

Ungdomar under 40 får gärna delta, men torde vara chanslösa.

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tidsfördrif

  1. Redaktören skriver:

    Jag kunde bara att det var Schubert och inte Mozart förra gången. Var det idag också så missade jag programmet. Allt var inte bättre förr, men Sten Bromans ”Musikfrågan Kontrapunkt” var mer lärorik och mer intressant.

    Om ”quizet”: Egentligen behöver man nog bara ana sammanhanget som hör till ett annat medium än musiken, fast musiken fortfarande är det viktigaste. Lite referenser till pärlduken skadar inte. ;)

  2. Musikanta skriver:

    Jag har just hört 3:e programmet på nätet – Kontrapunkt – eftersom jag missade dem när de gick på TV. Helt underbara. Jag kunde både Le petit prince , Dimman lättar och Händel. Inte så många av de andra frågorna dock. Jag förstår att du måste ha blivit inspirerad av programmen. Tror bara jag kan nummer 1 och nr 4. Ska bli spännande att få din lösning när den kommer så småningom.
    Ingrid som inte har haft tid med några quiz på länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *