Just nu i verkstan II

INTE SÅ SNYGGT inuti, men infästning av ögonen ska ändå inte synas sedan. Pinnarna är bara till för att hålla i när jag rättar in dem på plats.

 

 

 

 

Tre huvuden. Hm? Tre kroppar, sex armar, sex ben, tre vänsterhänder – tre högerdito, tre peruker, tre dräkter och sex fötter. Sex händer! Det är trettio fingrar! Plus trettiotvå leder av olika slag (fingrarna får förbli stela).

 

Bara för att jag började med huvudena och gjorde ett i reserv också, har jag tre ansikten som var och en pockar på sin fulla gestaltning. Men hur ståndaktig ska jag orka vara med det här tro? Sedan extremiteterna… Det värsta är att jag inte har någon ritning att gå efter. Det här går mest på intuition. Arbetet med händerna går heller inte att skjuta upp hur länge som helst.

Den första bålen är i alla fall påbörjad. Bandsågen klarar av tjockleken, men inte bredden. Där får jag och vassa kniven arbeta desto mer istället. Det ser jag faktiskt fram emot. Balsa och ett skarpt tunt knivblad – det brukar nästan vara som att skära ost.


Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *