Öppet hus med hemkört

FÅR MAN EN INBJUDAN till en kväll i Linköping, då tar man chansen (även som blott konsument). När duktiga, spelglada amatörer träffas blir det blandad musik! Levande musik med total närvaro – just för nöjet att spela tillsammans. Amatörer? Det är värdens benämning, inte min! Stråkkvartetten, den kanske mest optimala ensembleformen med sitt vida fält av uttrycksmöjligheter, inleder.

Stråkkvartett plus färgstark sångröst. Här i ett ”husets” eget arrangemang av Färnlöfs ”Att angöra en brygga”. Man är sannerligen inte bortskämd med så här genuint äkta, färskproducerad och fullödig underhållning.

Och så, den större ensemblen, när fler gäster med instrument droppat in. Man flyttar upp en våning, till det något större utrymmet och det blir ju liksom ännu mer ”drag”! Gustav Holst ”St. Paulssvit, till exempel, skulle kunna lyfta taket.

Kvällen skrider och de mer ’långväga’ måste tacka för sig och börja återresan. En sån här musikalisk soaré ger dock ett vitamintillskott som varar länge.

Oktobers kyliga mörker utanför, bildar kontrast till ljuset, värmen och musikanterna där inne. Vad lyser bättre upp och värmer mer en höstkväll än levande sång och hemkörd musik?


Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Öppet hus med hemkört

  1. Redaktören skriver:

    Det finns piano i huset också! ;)

  2. Musikanta skriver:

    Hade gärna varit med och lyssnat!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *