Renoveringsobjektet

OM DET SKA TA så här lång tid med en sammansatt bild, då väljer jag nog ett annat arbetssätt till nästa projekt. Jag tror att Madame’s värdshus gick fortare att reparera än det tagit för mig att avbilda arbetet. Men det finns ju alla de ofrånkomliga fördelarna med metoden, möjligheten: att prova olika kompositioner, att laborera med färg och intensitet, att återanvända samma ”kulisser” till flera bilder – och att kunna ångra sig, då och då.
Det här var ingen bild som aktiverade mitt intresse och därför har jag skjutit upp arbetet. Men bilden behövde göras. Och nu är den faktiskt nästan färdig – liksom jag.

Madame Sashigawa fick alltså hjälp av sig gäst, samurajen, att städsla arbetskraft och leda reparationerna av det stormskadade värdshuset. Nu ser han också till att takhalmen blir ordentligt bunden till läkten. Vem som betalar byborna för arbetet och halmen vet jag faktiskt inte, men han har säkert löst det på något sätt.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Renoveringsobjektet

  1. Redaktören skriver:

    Tack Malmöpåg! Det går väl för sig, om du nu vill printa och rama in bilden, men det fattas en del ”accenter” och en gubbe till behövs. Har du lite tålamod så mailar jag en färdig bildfil med lite bättre upplösning. ;)
    Redaktör’n

  2. malmopagen skriver:

    En fantastiskt fint komponerad och vacker vinterbild. Den vill jag lämna för inramning i min fotoaffär. Hoppas redaktören inte misstycker till detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *