Pre-hippie-music-farewell-concert

Inget lockande i SVT:s programtablå denna lördag heller! Jag öppnade Youtube och lät slumpvisa uppslag och associationer bestämma sökriktningen:

DELAR AV den här showen har jag sett tidigare på Youtube, men ikväll råkade jag hitta det kompletta programmet, som BBC sände för ganska exakt 52 år sedan: The Seekers avskedskonsert. Keith, Bruce, Judith, och Athol från Australien tog sig till London och gjorde sin kanske allra största hit med titelsången till filmen Georgy Girl! Den kommer i slutet.
1968 var jag nitton år – hade annat att tänka på (eller borde ha haft), men hörde i alla fall gruppen i radio då och då. Och jag gillade deras låtar. Med nostalgins inverkan tycker jag idag att de var riktigt bra. De representerar faktiskt en del av det bästa från en sedan länge svunnen pre-hippie-musik-epok. Ett skönt analogt klingande videodokument.

De mer komiska inslagen i showen har naturligtvis passerat ”bäst före datum”, men för den musikaliska nostalgikonsumenten är det helt i sin ordning.


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *