Faktagranskat

ALLT EFTER som sidor läggs till går också historien vidare. Trälpojken blir yngling och får utökat ansvarsområde. Till exempel som personligt skydd åt hövdingens hustru:

”… Och hans matmor känner stolthet
när de båda går tillsammans
Finner ärenden åt grannhåll
med sin trogne träl bredvid
Mest för att få visa upp sig
med så ung och skön eskort.”

”Byn består av nio gårdar,
flera av dem hyser flickor
Några är i Galtes ålder,
några av dem ganska vackra
Lycklig rodnar den han ger sitt
granna leende till skänks.
Myrten tycker illa vara
varför vet hon knappast själv:
-Bry dej inte om de dära!
De ä’ bara dumma småhöns.”

 

Samtidigt som berättelsen växer fram ur utkastet, ökar också min kännedom om det här forntida skedet. Mer vetande följer med på köpet. Jag har alltid intresserat mig för forntiden, så det är inget konstigt i det. För lite faktagranskning måste ju ändå till.


Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Faktagranskat

 1. Redaktören skriver:

  Ja, Ingrid. I alla fall kommer passionen in i dramat. Du känner till berättelsen och det här är (om jag blir färdig) min analys av den. Problemet är att jag har svårt att nå fram till kärnhistorian. Det händer ju så mycket annat i byn, som är nästan ovidkommande men intressant, så jag skjuter själva ’Händelsen’ framför mig hela tiden. Fast i och för sig kommer den inte heller in förrän senare.
  Nu ska jag ändå göra paus för att ta del i ett annat projekt, men där har jag (i alla fall självpåtaget) yppandeförbud. ;)
  Redaktören

 2. Musikanta skriver:

  Jag förstår att det hela kanske kommer att utmynna i ett svartsjukedrama – både från Myrtens håll och hövdingens? Du är bara så helt fantastisk – det känns bra med det svart-vit-grå eftersom det är forntid. (Lättare att få tryckt och publicerat också om man nu skulle vilja det. )
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *