Täljsten

Eftersom jag inte är konstnär behöver jag inte riskera att låsa mig vid något maner eller material. Jag är inte tvungen att upprepa något motiv eller variera ett tema i det oändliga. Känner jag för att prova någonting nytt kan jag göra det. Det är amatörens välsignade tillvaro. (I sanningens namn har väl jag också mitt favoritmotiv, så jag ska kanske inte säga för mycket.)

Täljsten och fällkniv

En mjuk stenart som passar bra som introduktion till stenhuggeri är täljstenen. Den är så mjuk att det går att karva med kniv, fila med rasp och såga med bågfil. Små stycken är lätta att hålla i handen och bearbeta med en slöjdkniv (rejält skaft och litet blad). Dessutom kan man ta arbetsstycket och verktyget med sig på resa. Om du sitter längst bak vid konferensen är det heller ingen som märker hur du överlever ett långrandigt och trist dagsprogram! Täljsten finns att köpa hos www.kinn.com.

Redaktör

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *