Cider och salta pinnar?

Bara några dagar kvar till installation.

OM DU HAR VÄGARNA om Värnamo i april, har du kanske möjlighet att se något så ovanligt som en utställning av ’redaktörens’ egna verk. Visst har jag ”hängt” med andra vid ett par tillfällen och solo på banken i Löberöd – i slutet på 80-talet. Men på något vis blir det denna som räknas som premiärvisning. Kanske för att det blir med annons och inbjudningar, kanske för att det blir på ett galleri och kanske för att det jag visar är 100% jag, for better or worse. Verk av en riktig konstnär kommer att hänga på ovanvåningen, så fokus hamnar bekvämt nog inte bara på mig.

Som illustratör har mina bilder visserligen publicerats förr, otaliga gånger, men publikresponsen har jag aldrig nått mig, mer än i ganska sällsynta fall. Nu blir möjligheterna något större. Något – för vi människor är ju så artiga och hänsynsfulla. Men jag får i alla fall möjlighet att pejla ansiktsuttryck, klocka uppmärksamhet vid enskilda objekt och dra slutsatser om intresse/ointresse.
I vanlig ordning ska det finnas cider och salta pinnar – denna vämjeliga galleritraktering, men också kaffe med avec* i någon form. Man ska ju inte komma helt förgäves.
Och här är inbjudan.

Redaktören

*Kaffe med med?

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *