Leben? oder Theater? – en aktuell länk

NÅGRA RADER i en roman jag läser, gjorde mig nyfiken på Charlotte Salomon, född 1917 i Berlin, ihjälgasad 26 år gammal och gravid i Auschwits, 1943. Jag hittade snabbt en website på Internet som jag nu varmt rekommenderar. Jag kände inte till Charlotte Salomon, hennes öde eller hennes överväldigande konstgärning. Nu gör jag det!

Redaktören

Redaktören

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Leben? oder Theater? – en aktuell länk

  1. Redaktören skriver:

    Både hennes bilder och det historiska förloppet stämmer till tanke och betraktande.

  2. Musikanta skriver:

    Har sett alla hennes fantastiska och intressanta målningar. Tänk om hon hade fått leva! Man får vara tacksam över de bilder som finns kvar. Förtjänar en plats i konsthistorian bredvid andra naivister som Chagall och Rousseau. Underbara färger – grönt kommer inte med förrän i de allra sista ”lyckliga” bilderna. TACK för länken!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *