Pippin och symbolen

fanaMOT KLARBLÅ SKY vajar den där, Fanan! Ej för Konung och Fosterland, men för Arbetaren som både sytt symbolen och tillverkat flaggstången. Nej igår ”glömde” jag att flagga, men Idag! Det här är arbetarens dag – min dag. Jag är inte särskilt nationalistisk; Sverige är en plätt på jorden där jag händelsevis blivit född, där jag förstår språket och blivit van vid livet. Pippin som kommit med på bild, struntar i det blågula tygstycket som fladdrar i vårvinden. Och det gör den helt rätt i. Den behöver inte veta vad landet heter och var dess gränser går. Om den har ett estetiskt sinne, kanske den tycker det ser vackert ut. Det gör jag. Fågeln är ju också i hög grad arbetare. Men den stackaren får inte ledigt idag. Så jag flaggar också å blåmesens vägnar. Det är en kylig dag, men så är det ju ofta det här datumet, i det här landet och klimatområdet – där jag och pippin råkar bo.

fågel

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *