Röda rummet

strndbgEFTER UNGEFÄR SEXTIO år av läskunnighet, har jag just avslutat min första roman av Strindberg. Det ska ju göras, eller…? Jag har dragit mig för att välja Strindbergs böcker, så recenserade, genomanalyserade, diskuterade, filmatiserade och avhandlade som de är. Ingen okänd mark precis, för en som tycker om att strosa i bokskogen och göra egna fynd. Men faktiskt – jag har haft riktigt underhållande lässtunder med ”Röda rummet”. Och jag tycker nog att författaren förtjänar sin upphöjda plats i litteraturen.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Röda rummet

  1. Musikanta skriver:

    Jag läste Röda Rummet när jag gick på gymnasiet – minns ingenting av det utom de första ofta citerade sidorna från Söder. Sen var vi väl också tvungna att läsa Hemsöborna också antar jag. Jag tycker du är duktig som orkade läsa den boken. Men som sagt, nu har du läst en bok av Strindberg så nu kan du läsa något som är roligare.
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *